УРОЛОГИЯ

ЛЕЧЕНИЕ НА УРОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Ударно-вълновата терапия е един от най-успешните, неинванзивни методи за лечение на хронични болкови състояния. При нея чрез специален апликатор се генерира концентрирана енергия с високо налягане, която приема формата на звукови вълни. Те проникват в тъканите и създават условия за тяхното оздравяване. По този начин пациентът наблюдава моментално и дълготрайно облекчаване на болката и възвръща своята подвижност.

Тъй като ударно-вълновата терапия е ефективна, непристрастяваща и не поражда необходимостта от лекарства, тя се прилага за различни заболявания и състояния в множество области на медицината, сред които и урологията.

ЗА КОИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ИЗПОЛЗВА?

Проблемите в сексуалното здраве при мъжете често произтичат от цялостното състояние на тазовото дъно. То има важната роля да поддържа органите, разположени в таза, и да осигурява правилното функциониране на пикочно-половата система. Появата на каквито и да е невромускулни проблеми в областта поражда нуждата от медицинско наблюдение и лечение.

Ударно-вълновата терапия е добър избор в поддържането на правилната функция на тазовото дъно и повлиява:

ХРОНИЧЕН ПРОСТАТИТ

ХИПЕРПЛАЗИЯ НА ПРОСТАТАТА

ЕРЕКТИЛНА ДИСФУНКЦИЯ

ХРОНИЧНА ТАЗОВА БОЛКА

БОЛЕСТ НА ПЕЙРОНИ

ПРОБЛЕМИ НА ТАЗОВОТО ДЪНО

Най-голямото предимство е свързано с мигновеното облекчаване на болката на пациента дори при хронични състояния. Въпреки че подобрение може да се наблюдава след първата сесия, е добре терапевтичният курс да включва между 4 и 8 процедури за най-добра и трайна ефективност. Самите терапии са кратки продължават между 8 и 12 минути.

КАК ДЕЙСТВА УДАРНО-ВЪЛНОВАТА ТЕРАПИЯ?

Доставянето на необходимото количество хранителни вещества е ключово при възстановяване на увредените тъкани. Прилагането на ударни вълни създава капилярни микроразскъсвания, което „събужда“ организма и го кара да ги „поправи“. Това подобрява цялостното състояние на капилярите в областта и води до създаването на нови кръвоносни съдове (артериоли), които снабдяват тъканите с полезни вещества и водят до тяхното оздравяване.

С други думи, ударно-вълновата терапия подобрява клетъчния метаболизъм. Чрез него освен, че се доставят повече кислород и енергия на тъканите, се осигурява и премахването на дразнещи средства, които стоят в основата на възпалителните процеси. Увеличеното освобождаване на противовъзпалителни съединения подпомага възобновяването на естествените регенеративни процеси, чрез които се лекуват остри и хронични състояния.

Накратко, ударно-вълновата терапия:

ОБЛЕКЧАВА БОЛКАТА

ПОДПОМАГА ОБРАЗУВАНЕТО НА НОВИ КРЪВОНОСНИ СЪДОВЕ

ПРЕМАХВА ВЪЗПАЛЕНИЯТА

ПОДОБРЯВА КРЪВООБРАЩЕНИЕТО И МЕТАБОЛИЗМА НА КЛЕТКИТЕ