ФОКУСИРАН ШОКУЕЙВ

КАКВО Е ФОКУСИРАНА ШОКУЕЙВ ТЕРАПИЯ

Преодоляване на острата фаза на болка, спиране на възпалението, разбиване на калцификати.

Уникалните, нови и подобрени функции характеризират следващото поколение шокуейв устройства от BTL Medical. На базата на пиезо технология, се постига изключителен и уникален в световен мащаб вариант на екстракорпорална терапия.

Новият терапевтичен източник линейна фокусираща вълна е единствен по рода си. В сравнение с конвенционалните уреди, насочени към точка, е възможно много по-хомогенно и ефективно приложение.

При работата с този уред терапевтът може да избере най-подходящия принцип на ударната вълна според конкретния случай, за да постигне максимално бърз и качествен резултат.

Фокусираната пиезоударна вълна със своите уникални свойства е една от най-ефикасните системи за екстракорпорална шокуейв терапия в света.

Фокусираният шокуейв на BTL е една от малкото медицински технологии, които могат да лекуват хронични болкови синдроми на опорно-двигателния апарат ефективно чрез скокове, започващи самолекуващи процеси.

КАК РАБОТИ ФОКУСИРАНАТА ШОКУЕЙВ ТЕРАПИЯ

Екстракорпоралните ударни вълни са механични стресори, способни да задействат биохимични промени в живата тъкан. На молекулярно ниво тези промени могат да повлияят на клетките и, ако се използват селективно, могат да взаимодействат по специфичен начин с тъканите. Този процес се нарича механотрансдукция.

Тази стимулация може да повлияе на почти всички клетъчни функции в живата тъкан, включително растеж, клетъчна диференциация, клетъчна миграция, синтез на протеини, физиологична апоптоза и тъканна некроза. Нови проучвания показват, че тази терапия е в състояние да стимулира ендогенното производство на лубрицин в сухожилията и септите.

КАКВО ЛЕКУВА ФОКУСИРАНИЯТ ШОКУЕЙВ