Методиката DAVID

КАК РАБОТИ МЕТОДИКАТА DAVID

Ние използваме компютъризирани медицински уреди и разработена от немски и финландски специалисти методика за лечение на повечето проблеми на гръбнака. Тази методика официално е призната за най-ефективен при лечение на гръбначни заболявания в Европа и се използва ефективно вече над 20 години. По официални данни 90% от пациентите, преминали курс лечение по методиката DAVID успяват да излекуват хроничната болка и да постигнат трайни резултати, вследствие на лечението.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПОВЕЧЕТО ПРОБЛЕМИ В ГЪРБА? КАК МЕТОДИКАТА DAVID МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ?

Финландско-немската методика DAVID значително подобрява издръжливостта на дълбоката мускулатура, която стабилизира гръбнака, отстранява мускулната асиметрия и способства за възстановяване на еластичността на междупрешленните дискове. Преди всичко обаче, методиката DAVID активира малките дълбоки мускули на гърба, които правилно фиксират позицията на гръбначните прешлени и дискове и им помагат да издържат големи натоварвания без това да създава проблеми.

ПРОБЛЕМ

ДЕЙСТВИЕ ПО МЕТОДИКАТА DAVID

Болка в гърба

Хроничните или спорадични болки в гърба могат да имат различни причини. Необходимо е да потърсите лечение когато обикновената гимнастика и упражнения за гърба не помагат.

Осезаемо облекчение на болката

90% от пациентите отбелязват голямо облекчение на болката и дискомфорта, вследствие на курса лечение по методиката DAVID на компьютъризираните уреди за гръбнак.

Малко движение – слаби гръбни мускули

Недостигът на движение води до отслабване на мускулатурата. При слаба мускулатура, особено на дълбоката, се увеличава натоварването на гръбнака и ставите, което води до болка.

Укрепване на мускулния корсет на гърба

Лечението на уредите DAVID ефективно и по безопасен начин укрепва дълбоката мускулатура на гърба. Това няма как да бъде постигнато на обикновени фитнес-уреди.

Загуба на еластичостта на дисковете

Тъканните клетки на междупрешленните дискове се хранят и получават кислород САМО по време на движение. Заради недостатъчно движение дисковете губят своята еластичност и лесно се увреждат (протрузии, хернии).

Възстановяване на еластичността на дисковете

Лечението по методиката David подобрява обмена на веществата и оросяването на клетките, като по този начин възстановява еластичността на тъканите. Тренировките помагат за намаляване размера на херниите и заздравяването на дисковете.

Обездвижване – защитната реакция на нервната система

При появата на болка нервната система реагира като блокира движенията на човека в проблемните зони. Това води до нарушаване на координацията, отслабване на мускулатурата и загуба на еластичност в междупрешленните дискове. В резултат на това естествената реакция на нервната ни система води до нови заболявания, причинени от обездвижване.

Снема ограниченията при движение

Методиката David регулира взаимодействието на нервната система и мускулатурата като подобрява баланса и координацията. В първия етап от лечението нервната система се “обучава” наново как да извършва всички онези движения, които са били ограничени вследсвие на болката. Това става благодарение на безопасните упражнения за укрепване на гръбната мускулатура.

Асиметрично развита мускулатура

Мускулите дори и на здрав човек често са развити асиметрично. По-силната страна доминира и предизвиква изкривяване на гръбнака.

Лечение на асиметрия и изкривена осанка

Уникалният софтуер и функциите за фиксиране дават възможност за различно натоварване върху различните половини на тялото, като така възстановяват мускулния баланс.

Травми, вследствие на натоварване

При големи физически натоварвания (особено при спортисти) по-слабо развитият мускулен корсет на гърба не “изостава” от по-силните мускулни групи (бедра, преса). Вследствие на този дисбаланс може да пострада структурата на гръбнака.

Внимателно възстановяване на дълбоката мускулатура

Проблемните зони на гърба се изолират и получават точно толкова натоварване, колкото е необходимо, за постепенното възстановяване и укрепване на дълбоката мускулатура.

КАК ПРОТИЧА ЛЕЧЕНИЕТО ПО МЕТОДИКАТА DAVID?

Лечебната програма е безопасна и се състои от: Силови упражнения на високотехнологично медицинско оборудване DAVID, упражнения за разтягане и отпускане на мускулатурата на торса и врата под наблюдение от специалист рехабилитатор. Минималният лечебен курс се състои от 12 посещения. Препоръчително е да се направят 24 посещения, за да се постигнат още по-стабилни и дълготрайни резултати. Продължителността на лечението има определящо значение, тъй като продължителните болки в гърба предизвикват функционални и структурни промени в тъканите на гръбнака и околопрешленните структури, което изисква време за пълно възстановяване.
Лечебният курс по методиката DAVID задължително протича под ръководството на лекар физиотерапевт и рехабилитатор. Резултатите на оациента се следят от лекувашия лекар, благодарение на софтуера на медицинските уреди при първоначалното тестиране, замерването на прогреса в средата на лечебния процес и последния тест след приключване на лечението.
Медицинското оборудване DAVID помага за възвръщането на самостоятелния контрол на движенията, което често е проблем при пациенти с болки в гърба. При работата с уредите DAVID нуждата от самостоятелната координация практически е сведена до 0, тъй като конструкцията на оборудването дава възможност за интензивно, но същевременно безопасно движение. В напълно безопасен диапазон на движение Вие получавате оптимално натоварване на Вашите мускули, тренировката става по-ефективна и в същото време остава безопасна.

Резултати от първичното и финалното тестиране на участник в Олимписйките игри в стил класическа борба. Диагноза преди курса лечение: “Пролапси на междупрешленните дискове в шийния отдел”. Резултатите на първичното, междинно и финални тестирания се виждат в развитие и се сравняват със средностатистическата физиологична норма.

МЕТОДИКАТА DAVID Е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСНА

Ефективна

Методиката DAVID е ефективна и напълно безопасна, благодарение на уникалната функция за фиксиране на мускулите, които не трябва да участват в упражнението и оптималното подаване на натоварване за всяка мускулна група.

Индивидуална

Индивидуалната програма се съставя в резултат на задълбочено компютърно тестиране на пациента и се коригира динамично по време на лечебния курс. Методиката DAVID отчита асиметрията в развитието на мускулите и гъвкавостта на Вашето тяло.