ТАРГЕТИРАНА РАДИОЧЕСТОТНА ТЕРАПИЯ (ТЕКАР)

КАКВО Е ТАРГЕТИРАНА РАДИОЧЕСТОТНА ТЕРАПИЯ

ДОСТАВЯНЕ НА ВИСОКА ЕНЕРГИЯ В ТЪКАНИТЕ

Текар терапията доставя високочестотна електромагнитна енергия в желаната тъкан, което води до селективното и загряване.

Най-често срещаните индикации включват: мускулни спазми, болезнени точки, миалгия, тендинит, цервикална болка, и пост-травматичен оток.

Комбинация от мануалните техники на терапевта в съчетание с уреда, прави тaзи терапевтична концепция най-модерната терапия, която осигурява моментални резултати, директно върху мястото на болка.

Селектиране на различни тъкани чрез капацитивните и резистивните апликатори, с ргономичен дизайн и аудио-визуален контрол на контакта с пациента.

МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ

МУСКУЛНА РЕЛАКСАЦИЯ

Прецизността и насоченият ефект на терапията върху мускули в хипертонус, предизвикват моменталното им отпускане. Ефектът на миорелаксация се основава главно на вазодилатация, която се получава по време на терапията и осигурява доставката на хранителни вещества в тъканта.

РЕГЕНЕРАЦИЯ И ОЗДРАЯВАНЕ НА ТЪКАНИ

Подобряването на метаболизма на тъканите е естествен и ценен вторичен резултат от терапията. Това води до по-бързо зарастване на травматизираната мека тъкан и по-бързата, резорбция на хематоми след увреждането.

РЕДУЦИРАНЕ НА ОТОКА

Благодарение на терапията, кръвоснабдяването в зоната на отока е увеличено. Това води до повишаване на лимфните процеси (дрежан) и съответно до намаляне на отока.

БОЛКОУСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ

Принципът на действие на TR-Therapy се олицетворява с намаляне на болката. Това се случва чрез мускулна релаксация, редуциране на отока, регенерация и оздравяване на тъканите.

КАК РАБОТИ TR-THERAPY

Технологията позволява комбинация от мануалните умения на терапевта, съчетани с въздействието на TR-Therapy върху тъканите. Резултатът е значително подобряване на състоянието на пациентите, което е дълготрайно.

TR-THERAPY И МАСАЖНИ ТЕХНИКИ

Комбинацията с различни мекотъканни техники, подобрява терапевтичния ефект като повишава оросяването, чрез което се доставят кислород и вещества до клетките, което при мускулен хипертонус подпомага по-бързото релаксиране на мускулите.

TR-THERAPY И ПАСИВНИ ТЕХНИКИ

Радиочестотната терапия помага за облекчаване на болезнените точки и мускулни спазми, които не позволяват възвръщане на пълния обем от движение на ставите. Например използването на TR-Therapy в комбинация с пасивно разтягане на скъсените мускули води до облекчаването им и веднага увеличава обема на движение в съответната става.

TR-THERAPY И ТЕХНИКА ЗА АКТИВИРАНЕТО НА МУСКУЛИ

Комбинацията на TR-Therapy с изометрични или изотонични мускулни контракции увеличава температурата на конкретните мускули. Този процес подпомага нормалното функциониране на мускулните влакна, като те се включват към извършването на нормалните мускулни стереотипи.

КАКВО ЛЕКУВА ТЕКАР ТЕРАПИЯТА

ЦЕРВИКАЛНА БОЛКА

БОЛКИ В КРЪСТА

СИНДРОМ НА ЗАМРЪЗНАЛОТО РАМО

ИМПИНДЖМЕНТ СИНДРОМ

РЕГЕНЕРАЦИЯ НА ТРИЦЕПСА

МЕТАРЗАЛГИЯ

РЕЛАКСАЦИЯ НА КВАДРИЦЕПСА

МИАЛГИЯ