Златните момичета се довериха на методиката DAVID

Преди да грабнат световното злато момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика преминаха задълбочена диагностика на медицинските уреди за гръбнак в нашата клиника. Момичетата бяха прегледани от нашия екип по методиката DAVID, за да са спокойни за здравето на грубната си мускулатура.

Поздравяваме момичетата с поредното отличие и стискаме палци за следващото, а дотогава ще се постараем да са в идеална форма със специално разработена програма за спортисти на нашите уреди.

Възпитаничките на треньорката Весела Димитрова в състав Елена Бинева, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс изиграха без грешка съчетанието си и спечелиха първото място с резултат 23,300. На втора и трета позиция се наредиха отборите на Япония и Италия с резултати 22,800 и 22,550, а ансамбълът на Русия остана четвърти с 20,325.

Златото е втори медал за българския ансамбъл и трето отличие за нашите гимнастички от световното първенство. Ден по-рано ансамбълът спечели бронз в многобоя и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 г., а преди това Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн донесоха отборно сребро в индивидуалния турнир.