Доц. д-р Марко Клисурски, дм

Невролог
Доц. Марко Клисурски, дм е специалист невролог в София с над 35 години медицински опит. Има специални интереси в областта на диагностика, лечение и профилактика на мозъчен инсулт, множествена склероза, деменции, болест на Алцхаймер и Паркинсон, мигрена. Сертифициран специалист с професионална квалификация по Дуплекс и Доплер сонография на мозъчните съдове, отоневрологично и невропсихологично изследване. Доц. Клисурски не преглежда деца.
Образование
Завършва Медицински университет София през 1989 г. Своята специалност Нервни болести придобива през 1994 г. Придобива научна и образователна степен „доктор“ след защита на дисертационен труд в областта на мозъчните инсулти на тема през 2004 г. Придобива научно звание „доцент“ към Катедрата по неврология към Медицински университет София през 2012 г.
Квалификации
Специализации в Клиника Кристиян Доплер в Залцбург и Клиника по неврология в Любек, Германия;
Над 90 научни статии и една монография;
Член на Европейска академия по неврология, Европейско дружество по невросонология и церебрална хемодинамика, Световна организация за мозъчен инсулт и Европейска организация за мозъчен инсулт.
Биография
Над 20 години доц. Клисурски е невролог в Клиниката по неврология към УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“ София. Началник е на отделение по неврология при Аджибадем Сити Клиник. Гост-лекар консултант е на Клиниката по неврология на болницата в Пуул, Великобритания. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Вертебра.